Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У межах «Великого будівництва» на Харківщині відновили дорогу, що об’єднує 7 населених пунктів

У межах «Великого будівництва» на Харківщині відновили дорогу, що об’єднує 7 населених пунктів

Із результатами ремонтних робіт, що провели на під’їзді до селища Елітне, під час робочої поїздки до Харківського району ознайомилися керівник ХОДА Олександр Скакун та народний депутат України Євген Пивоваров.

Дорога, яка має назву «під’їзд до селища Елітне», насправді об’єднує 7 населених пунктів, де проживають 10 тисяч жителів Вільхівської громади. А головне – дорога зв’язує громаду з обласним центром.

«Ця дорога поєднує місто з центром нашої громади, із селом Вільхівка. Далі вона йде до села Сороківка, далі ще Сороківка-2. Далі з Вільхівки ми маємо також дорогу до Малої Рогані. По цій дорозі до Сороківки ходить шкільний автобус, автобус до Вільхівки, до Верхньої Роганки, до Сороківки-2. Весь транспорт ходить по ній», - пояснює Вільхівський сільський голова  Олександр Шмиголь.

Капітально дорогу не ремонтували з моменту її будівництва – майже 40 років. Крім того, її майже знищив важковаговий транспорт, який возить пісок із кар’єру в Сороківці. В результаті населені пункти Вільхівської громади були майже відрізані від цивілізації.

«Дорога була в надзвичайно важкому стані. В такому масштабі, як вона зроблена зараз (майже зроблена з нуля, капітально відремонтована) - вона не робилась ніколи з часу її будівництва. Для громади це надзвичайно важливе питання», - говорить Шмиголь.

Відновити дорогу змогли завдяки Програмі Президента України «Велике будівництво», відзначив керівник Харківської ОДА Олександр Скакун.

«Тут зроблено 13,5 км, власне, нової дороги. Адже замінено й основу, і покриття, повністю оновлено освітлення дороги, автопавільйони тощо. Загалом цього року в межах Програми Президента на Харківщині відновили 19 місцевих доріг», - повідомив Олександр Скакун.

Євген Пивоваров відзначив, що на проведених дорожніх роботах у цій громаді не зупиняться – на наступний рік також є плани, зокрема щодо відновлення дороги між Вільхівкою та Малою Роганью.

«Вперше за 40 років ця дорога була відремонтована капітально. Це як приклад ставлення до людей, до їх якості життя. Це є передвиборча обіцянка президента в межах його програми «Велике будівництво». Ця програма вже тут, ми бачимо, як вона реалізується. На сьогодні стратегія – повністю відновити покриття всієї області. Це не тільки покриття дороги. Це й безпека руху, якість переміщення, швидкість доставки», - сказав Євген Пивоваров.

За інформацією директора ДП «Дороги Харківщини» Ігоря Турченка, якість робіт на цій дорозі та на всіх інших об’єктах ремонту перевіряють як на етапі проведення, так і після.

«Підрядник отримує кошти тільки в разі, якщо ми отримуємо позитивний висновок експертів ДП «Дор’якість». Вони дають свій незалежний експертний звіт. Гарантійний термін, який є, на основу покриття складає 10 років, на верхній шар покриття – 5 років», - повідомив Ігор Турченко.