Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тетяна Ломакіна представила членам уряду «Довідник безбар’єрності»

Тетяна Ломакіна представила членам уряду «Довідник безбар’єрності»

Засідання Кабінету Міністрів України відбулось 28 жовтня.

В Україні змінюються підходи до інтеграції людей з маломобільних груп, зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час «Години безбар’єрності» за участі членів уряду.

Денис Шмигаль підкреслив, що йдеться про створення умов у повсякденному житті, де буде комфортно всім громадянам, де кожен безперешкодно може брати активну участь у житті країни. З цією метою за ініціативи Першої леді Олени Зеленської уряд затвердив Національну стратегію з впровадження безбар’єрності, яка вже перебуває на стадії практичної реалізації.

«В Україні змінюються підходи до інтеграції людей з маломобільних груп та створюється все більше можливостей для самореалізації. Важливу роль у просуванні безбар’єрності відіграє мова. Слова, які ми вживаємо в комунікації про інклюзивність, багато що говорять про наше суспільство, інститути, культуру, толерантність», - зазначив прем'єр-міністр.

Під час засідання Уповноважена Президента України з питань безбар'єрності Тетяна Ломакіна представила членам уряду «Довідник безбар’єрності», гід з коректного спілкування, розроблений за ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

За підсумками засідання прем’єр-міністр дав доручення довести до відома посадових осіб центральних органів виконавчої влади, органів влади зі спецстатусом та прирівняних до них установ (підприємств, організацій) інформацію, що міститься в «Довіднику безбар’єрності», із зобов’язанням використовувати ці принципи у щоденній роботі, зокрема - під час зовнішніх комунікацій і під час роботи з громадянами.

Довідник доступний за посиланням https://bf.in.ua. Вихід друкованої версії «Довідника безбар’єрності» з елементами шрифту Брайля запланований на березень 2022 року.