Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині починають вакцинувати дітей від COVID-19

На Харківщині починають вакцинувати дітей від COVID-19

За словами директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максима Хаустова, з 27 жовтня в Харківській області почнуть робити щеплення дітям віком 12-17 років.

Рекомендації щеплювати дітей від 12 років містяться в наказі Міністерства охорони здоров’я від 13 жовтня 2021 року № 2234 "Про введення в дію Рішення оперативного штабу Міністерства охорони здоров’я України з реагування на ситуації з поширення інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації від 01 жовтня 2021 року". 

Згідно з наказом, дітям рекомендується робити щеплення вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech. 

«Я б радив звернутися до свого сімейного лікаря, проконсультуватися з ним і зробити знову ж таки у нього цю вакцинацію. Хоча за наявності бажання можна зробити в будь-якому пункті щеплення», - прокоментував під час брифінгу 26 жовтня Максим Хаустов. 

За його словами, в Харківській області із завтрашнього дня можна буде вакцинувати дітей. На це обов’язково має бути згода батьків. 

«У Європі вже давно запровадили вакцинацію дітей. Упевнений, що відповідно до міжнародних протоколів ми теж переймемо цей досвід», - додав директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА. 

Він також нагадав, що з 8 листопада набирають чинності зміни до постанови Кабінету міністрів України №1236, ухвалені 20 жовтня, згідно з якими невакцинованих чиновників і освітян мають відстороняти від роботи. Так, відповідно до оновленої постанови, обов'язковим профілактичним щепленням підлягають працівники центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів, закладів вищої освіти, післядипломної, фахової, передфахової, професійної, загальної середньої, в тому числі спеціалізованої, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціальної освіти та наукових установ незалежно від типу власності. 

«Уже з 8 листопада, якщо вони не матимуть щеплень, вони будуть відсторонюватись від роботи. Про це повідомляється в цій постанові. Поки людина не щепиться, вона буде відсторонена, або поки не закінчиться карантин», - зауважив Максим Хаустов.