Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Серед населення Харківщини зріс попит на вакцинацію – Хаустов

Серед населення Харківщини зріс попит на вакцинацію – Хаустов

За минулу добу в області зробили 15695 щеплень проти COVID-19. Про це на брифінгу 22 жовтня повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максим Хаустов.

За його словами, від початку вакцинальної кампанії в Харківській області зробили близько 1,1 млн щеплень проти коронавірусу. Загалом вакцинувалося близько 615 тис. осіб, тобто 21% населення регіону. Хоча б одну дозу отримали 28% жителів області.

Серед медичних працівників повний курс вакцинації пройшли 59%, принаймні одну дозу щеплення мають 74%.

58% працівників освіти мають обидва щеплення, а понад 90% - хоча б одну дозу.

На цей час у Харківській області працюють 34 центри масової вакцинації населення, 168 пунктів щеплення, з них у Харкові – 34.

«Зараз ми спостерігаємо дуже великий попит серед населення щодо вакцинації. Хочу запевнити, що в регіоні вакцини вистачає, ми отримуємо постійно партії вакцин різних виробників, - зазначив Максим Хаустов. - Я ще раз закликаю населення пройти вакцинацію, щоб уникнути непорозумінь, які ми бачимо в сусідніх регіонах, де вже «червона» зона, й ми там бачимо дуже високий попит».

За словами директора Департаменту, наразі розглядається можливість залучення студентів медичних закладів вищої освіти як медичного персоналу і волонтерів інших університетів як допоміжного персоналу, що допомагатиме заповнювати  документацію та вносити до бази людей.

Крім того Максим Хаустов розповів, що протягом минулої доби до закладів охорони здоров’я області бригади «швидкої» госпіталізували 229 пацієнтів. Серед усіх хворих, які знаходяться в лікарняних закладах області, 128 пацієнтів вакциновано.  Усього ж у «ковідних» лікарнях на сьогодні перебуває 3,4% пацієнтів, що мають обидва щеплення. Померлих серед вакцинованих – 2 особи.

Загалом госпітальна база COVID-19 у Харківській області налічує 4900 ліжок, з яких на сьогодні зайнято 3766 – приблизно 76%. У реанімаційних відділеннях із 329 ліжок заповнені 266, на апаратах ШВЛ - 166 пацієнтів. Ліжок із централізованою подачею кисню – 2780, з яких зайняті 1660.