Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщині є чим пишатися, команді – продовжувати. Олександр Ткаченко

Харківщині є чим пишатися, команді – продовжувати. Олександр Ткаченко

З робочим візитом у Харкові 7 жовтня побував Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Спочатку Олександр Ткаченко разом з заступником голови ХОДА Михайлом Харнамом, головою Харківської облради Тетяною Єгоровою-Луценко та директоркою Департаменту культури і туризму ХОДА Людмилою Терещенко відвідали експозицію «Харків. Ракурси історії» на оглядовому майданчику Держпрому, де обговорили проблемні питання галузі культури і туризму Харківської області.

Також Олександр Ткаченко взяв участь у заходах до 100-річчя Харківської державної академії дизайну і мистецтв, зокрема, у відкритті пам'ятника Марії Раєвській-Івановій, яка була ініціаторкою створення мистецької школи Слобожанщини. Потім керівництво академії ознайомили з експозицією музею Харківської академії дизайну і мистецтв та показали інсталяції артоб'єктів і виставки художніх робіт студентів і викладачів закладу.

«Окрім цього, делегація відвідала Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди, трьохсотліття від дня народження якого світова спільнота відзначатиме у 2022 році. Там відбулася презентація проєктів реставрації об'єктів, розташованих на території Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди, також ознайомилися з пам'яткою місцевого значення "будинок управляючого"», - розповіли в Департаменті культури і туризму ХОДА.

За результатами зустрічі окреслили співдію на розвиток внутрішнього регіонального туризму Харківщини, збереження культурної спадщини Слобідської України, поновлення роботи про внесення будівлі Держпрому до Списку Всесвітніх надбань ЮНЕСКО та «дорожню карту» з відзначення 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди.