Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Пархомівці готують до капітального ремонту дорогу, що веде в художній музей

У Пархомівці готують до капітального ремонту дорогу, що веде в художній музей

Ремонт дороги в Пархомівці планують провести наступного року в межах програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Про це повідомив директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко.

Зараз на ділянці, довжиною 5,5 км, забезпечують аварійний проїзд. 

«У цьому році проводимо підготовчі роботи, щоб зберегти те, що є. А на наступний рік включатимемо цю дорогу в капітальний ремонт», - розповів Ігор Турченко. 

Він зауважив, що в першу чергу ремонтуватиметься ділянка дороги, що веде до Пархомівського художнього музею ім. П. Ф. Луньова.

Як розповів керівник ініціативної групи видимості і популяризації музею в Пархомівці Микола Давидюк, востаннє цю дорогу ремонтували близько 40 років тому. 

«Усіх подорожуючих прошу зрозуміти, що це лише старт, і основний обсяг робіт припадатиме на наступний рік. Усі разом будемо контролювати виконання й допомагати усім можливим гарній справі, адже всі ми як країна зацікавлені в розвитку наших територій. Особливо якщо це ще й території, де зберігаються світові шедеври», - зазначив Микола Давидюк. 

Довідка. Пархомівський художній музей ім. П. Ф. Луньова є одним із найцікавіших сільських музеїв України та одним із найпопулярніших туристичних об’єктів Харківщини. Розташований у будинку-«палаццо», зведеному наприкінці ХVІІІ ст. графом І. М. Подгорічані. За період свого існування (понад 60 років) у його фондах зібрано близько 7 тис. експонатів – це унікальні твори живопису, графіки, скульптури, декоративно-ужиткового мистецтва, цінні матеріали з археології та етнографії. У музеї представлені роботи всесвітньовідомих митців: Реріха, Шишкіна, Пікассо, Маяковського та інших.