Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За підтримки ХОДА відбудеться презентація продукції підприємств легкої промисловості Харківщини

За підтримки ХОДА відбудеться презентація продукції підприємств легкої промисловості Харківщини

Про це домовились директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Петро Лашин та керівники підприємств, які входять до Харківського кластеру легкої промисловості та дизайну.

Кластер об’єднує виробників легкої промисловості та профільних навчальних закладів регіону. Робоча зустріч із представниками об’єднання відбулась 29 вересня на базі швейного підприємства «Vavalon group».

Спілкуючись із підприємцями, Петро Лашин зазначив, що Харківська ОДА завжди відкрита для обговорення актуальних питань галузі та проблем, які виникають у товаровиробників, - та усіляко сприятиме їх вирішенню.

«Купуй харківське, харківське – це модно» - тези, які необхідно просувати не тільки у межах України, а й далеко за її кордоном під час участі регіональних представників легкої промисловості у різноманітних профільних виставках, ділових переговорах», - сказав Петро Лашин.

Голова правління громадської організації «Харківський кластер легкої промисловості та дизайну» Олег Єгоров підкреслив необхідність сприяння з боку влади області в організації регіональних галузевих заходів, які спрямовані на підтримку місцевих виробників і розкривають потенціал регіону.

Директор Департаменту економіки ХОДА запропонував найближчим часом провести масштабну презентацію легкої промисловості регіону – за підтримки облдержадміністрації. А також запевнив, що Харківська ОДА й у подальшому готова надавати допомогу в організації подібних заходів.

Серед інших пропозицій стосовно підтримки розвитку легкої промисловості Петро Лашин висвітлив можливості збільшення масового виробництва продукції галузі та зростання рентабельності виробництва одягу за рахунок перенесення виробничих площин за межі міста - до територіальних громад, зокрема експериментальних індустріальних парків. За його словами, такі заходи могли б сприяти зменшенню експлуатаційних витрат виробників, збереженню професійного населення територіальних громад та наповненню місцевих бюджетів.

Довідка. За даними моніторингу ГУ статистики у Харківській області в регіоні протягом січня-вересня поточного року виробництво продукції легкої промисловості зросло на 4,4% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Таким чином, галузь є однією з небагатьох у регіоні, яка впевнено демонструє позитивну динаміку розвитку та в водночас є важливою складовою соціально-економічного розвитку регіону, його перспективним провідником на світові ринки.