Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У САД повідомили про плани ремонту шляхів Харківщини в 2022 році

У САД повідомили про плани ремонту шляхів Харківщини в 2022 році

У 2021-му в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» Служба автомобільних доріг у Харківській області розпочала декілька великих проєктів.

Вони триватимуть протягом кількох років. Про це повідомив начальник САД Андрій Алексєєв. 

«У межах програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» Служба автомобільних доріг від запланованих обсягів фінансових асигнувань у цьому році виконала 105%. Ми займаємося тим, щоб залучити додаткове фінансування в межах Харківської області. Але підрядники не зупиняються, вони працюють у борг, тому що вони розуміють – програма дієва і цей маховик набрав оберти. Тож ні в якому разі ми не зупиняємося», - зазначив Андрій Алексєєв. 

Він повідомив, що на сьогодні Служба провела тендерні процедури і законтрактувала виконання ремонтних робіт на протяжності 780 км доріг державного значення, в роботі наразі – 446,6 км. 

«Якщо в цьому році ми сконцентрувалися на окружній дорозі – це був найбільш завантажений об'єкт по трафіку і найбільш важливий для Харкова та області – то наступного року ми концентруємося на напрямку Харків-Київ у межах Харківської області. У цьому році ми готуємося, завершуємо проєкти, проводимо тендерні процедури», - зауважив начальник Служби автодоріг. 

Також наступного року в планах дорожників – завершити повністю харківську окружну, відремонтувавши ті ділянки, на яких не було робіт у 2021-му. 

Крім того, плануються роботи в напрямку Золочів - Максимівка, вже проведені тендерні процедури на ділянку дороги Харків - Золочів, де теж наступного року мають стартувати роботи. 

Ще один об’єкт на 2022 рік – ремонт державної автодороги Харків - Вовчанськ від міста Харків до меж Харківського району.