Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У жителів Олексіївки є можливість вакцинуватися від COVID-19 поруч із домом

У жителів Олексіївки є можливість вакцинуватися від COVID-19 поруч із домом

Щеплення проти коронавірусу з 4 вересня розпочали робити на базі Медичного центру «Хоум Клінік» - за адресою вул. Ахсарова, 19а.

У клініці розпочав роботу ще один центр масової вакцинації. Як повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максим Хаустов, щоденно тут проводять щеплення - в основному за попереднім записом. У наявності - всі вакцини, які використовуються в області.

«Тут ми бачимо сучасні умови та роботу профільних фахівців – зокрема інфекціоніста, який може надати відповіді на питання, що цікавлять пацієнта, - зазначив Максим Хаустов. – Нагадаю, що вакцинація - це єдиний дієвий спосіб не захворіти під час наступної хвилі коронавірусу, або уникнути ускладнень від цієї хвороби».

Як розповідає лікарка-інфекціоніст Центру Інна Андрусович, реєстрація пацієнта займає не більше 5 хвилин.

«Пацієнт заповнює інформовану згоду, після чого заносяться дані в ЕХЕЛС. Надалі пацієнт проходить до маніпуляційного кабінету, де й проходить вакцинація. Після цього він спускається на 1 поверх і 30 хвилин повинен почекати - ми спостерігаємо за його станом», - розповіла Інна Андрусович.

Пацієнти, які звернулися до клініки, щоб отримати щеплення, також відзначають високий рівень медперсоналу. За словами мешканки міста Ганни, вона отримала якісну консультацію щодо застосування вакцин різних виробників, дізналася, які вакцини дають можливість безперешкодного виїзду за кордон тощо.

Харків’янка Людмила робить щеплення сама й буде радити батькам, які вже хворіли на корона вірус  і важко перенесли хворобу.

«Запрошую на вакцинацію до нашої клініки всіх бажаючих, - звертається до харків’ян Інна Андрусович. - Ми знаходимося біля метро «Олексіївська», нас легко знайти. Не бійтеся, ви опинитеся в надійних руках нашого медперсоналу».

Щоб записатися на вакцинацію, потрібно звернутися за номерами телефонів: +38(050) 221-03-03; 38(063) 221-03-03; 38(050) 22-03-03. Щеплення від COVID-19 безкоштовне.

Довідка. За даними Департаменту охорони здоров’я ХОДА, наразі в області працює 27 центрів масової вакцинації. Станом на 14 вересня на Харківщині зробили більше 728 тис. щеплень, зокрема було встановлено черговий рекорд - близько 15 тис. доз за добу.