Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Ви – наше майбутнє та гордість всієї країни» – Олександр Скакун зустрівся з переможцями ЧЄ з боксу

«Ви – наше майбутнє та гордість всієї країни» – Олександр Скакун зустрівся з переможцями ЧЄ з боксу

Цього року на чемпіонаті Європи серед юнаків та дівчат (13-14 років) збірна України показала найкращий результат за 30 років незалежності у цій віковій категорії.

Так, збірна завоювала сім золотих, дев’ять срібних та сім бронзових медалей, з яких харківські боксери здобули п’ять золотих медалей, одне «срібло» та «дві» бронзи. 

Очільник ХОДА подякував спортсменам та тренерам за високі результати, які вони показали на чемпіонаті Європи, а також наголосив, що місцева влада буде всіляко їх підтримувати.

«Ви – наше майбутнє та гордість всієї країни. Передусім бажаємо вам впевненості в тому, що ви робите. У вас все вийде. Взагалі, в цей олімпійський рік Харків дійсно займає провідні позиції в спорті», - відзначив Олександр Скакун.

Він повідомив, що наразі в регіоні велика увага приділяється розвитку спортивної інфраструктури. Багато проєктів реалізуються в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

До привітань юним спортсменам також приєдналася голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Заслужений тренер України з боксу, президент ГО «Харківська обласна федерація боксу», директор КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа "ХТЗ"» Леонід Задорожний наголосив, що спортсмени вже розпочали готуватися до Олімпійських ігор 2024 року у Франції.

«Сьогодні в нас є дуже перспективні представники молоді. До речі, минулого тижня харківські боксери посіли перше загальнокомандне місце на чемпіонаті України з боксу серед чоловіків, який проходив в Одесі. Тобто зі свого боку ми будемо робити все, щоб бокс розвивався і прославляв Харківський регіон. Впевнений, що разом з обласною владою ми будемо гарною командою, і надалі сподіватимемося на вашу підтримку», - зауважив Леонід Задорожний.

Як зазначив перший віце-президент ГО «Харківська обласна федерація боксу» Олександр Манчак, перші міжнародні змагання з боксу серед юнаків та дівчат проводяться саме з 13-14 років, тому цьогорічні результати спортсменів – лише початок їхньої слави на світовій арені.

«Основа нашого майбутнього спорту – ці школярі. Ми дуже пишаємося, що з 7 золотих медалей, які отримала збірна України, 5 поїхало до Харкова. Звичайно, нашим юним боксерам ще є куди рости. Але вважаю, що спільними зусиллями ми досягнемо результату, якого хочемо - п'єдестал Олімпійських ігор», - сказав Олександр Манчак.

Чемпіонка Європи з боксу серед дівчат у ваговій категорії 42 кг Кіра Макогоненко розповіла, що її батько також боксер. У 8 років дівчина вперше прийшла на тренування з боксу і вирішила займатися ним професійно, хоча з 3 років відвідувала заняття зі спортивної гімнастики.

«Всього у мене було 57 боїв і 57 перемог. Я вже була на різних змаганнях і дуже люблю брати у них участь. Мені подобається виступати, доводити людям, що спорт – це класно і його треба розвивати. Для мене кожне змагання – це свято», - поділилася враженнями 13-річна спортсменка.

Довідка. «Золото» на чемпіонаті Європи з боксу серед юнаків та дівчат (13-14 років) здобули:

- Васиф Керімов (вагова категорія 46 кг);

- Іван Безуглий (вагова категорія 54 кг);

- Кіра Макогоненко (вагова категорія 42 кг);

- Уляна Безфамільна (вагова категорія 46 кг);

- Юлія Ступакова (вагова категорія 54 кг).

«Срібло» отримав:

- Анатолій Бігунов (вагова категорія 57 кг).

«Бронзу» завоювали:

- Дмитро Карабцов (вагова категорія 48 кг);

- Дар’я Коваленко (вагова категорія 38 кг).