Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун провів зустріч з делегацією Республіки Азербайджан

Олександр Скакун провів зустріч з делегацією Республіки Азербайджан

Представники Азербайджану знаходяться з візитом у Харківській області, під час якого візьмуть участь у відкритті в Харкові пам'ятника класику азербайджанської поезії і філософу Нізамі Гянджеві.

Відкриваючи зустріч, очільник ХОДА Олександр Скакун зазначив, що у керівництва Харківської області є великі плани щодо співпраці з Азербайджаном в різних сферах.

«Безумовно, ми сьогодні говоримо про культуру, але ми також даємо вам знак, запросивши на зустріч найпотужнішого промисловця регіону - гендиректора АТ «Турбоатом», - що ми хочемо взаємодіяти і в області економіки, і промисловості. У нас з вами великий потенціал, тому будь-які ваші починання та ініціативи на території Харківської області будуть вітатися, супроводжуватися в ручному режимі. Ми налаштовані не просто поговорити, а налагодити ефективну співпрацю », - сказав Олександр Скакун.

Перший заступник Міністра культури Азербайджанської Республіки Ельнур Алієв підкреслив, що Україна в цілому і Харківщина, зокрема, є дуже важливими діловими партнерами для Азербайджану.

«У нас - у України і Азербайджану - досить тісна історія співпраці і взаємопідтримки в різних напрямках. У тому числі життєво важливих, з точки зору наших держав. Я думаю, що нам потрібно буде поповнити цей загальний дух тісної співпраці конкретними економічними контактами - з точки зору інвестицій та торгівлі», - зазначив Ельнур Алієв.

Він також подякував керівництву області та міста за сприяння в установці в Харкові пам'ятника Нізамі Гянджеві. «Це мудрець, який виховав азербайджанський народ. Щоб зрозуміти азербайджанську душу, потрібно прочитати Нізамі Гянджеві - і ви зрозумієте, як ми дивимося на світ», - зазначив пан посол.

У ході зустрічі обговорили можливість провести в Харківській області дні азербайджанської культури, а також розглянули можливість розширення співпраці в сфері освіти, економіки, енергетичного машинобудування та туризму.