Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«У нас достатня кількість ліжок, лікарів і персоналу» - директор обласної інфекційної лікарні

«У нас достатня кількість ліжок, лікарів і персоналу» - директор обласної інфекційної лікарні

Павло Нартов запевнив, що Харківська обласна клінічна інфекційна лікарня повністю готова до прийому пацієнтів із COVID-19 – у тому числі тих, хто потребує штучної вентиляції легень і потокового кисню.

За інформацією Павла Нартова, станом на 9 вересня, в лікарні для хворих на коронавірусну хворобу передбачено 330 ліжок. Зараз у «інфекційці» перебуває 220 пацієнтів із COVID-19. У закладі є 36 апаратів ШВЛ, до них наразі підключені 16 хворих.

«У нас достатня кількість ліжок. Ми готові до нової хвилі коронавірусної інфекції. Кількість лікарів і персоналу також достатня. Ми пройшли вже першу й другу хвилі. Знаємо, як лікувати хворих. Ще раз хочу зазначити: ми готові до нових викликів, включаючи лікування хворих штамами вірусу «Дельта» й «Альфа», - сказав Павло Нартов.

За словами керівника медзакладу, наразі в лікарні є 233 точки з централізованим киснем. Найближчим часом буде відкрито нове відділення реанімації, де додатково введуть до експлуатації 25 точок кисню. Окрім реанімаційного відділення, розрахованого на 12 ліжок, у лікарні є декілька палат інтенсивної терапії.

«У реанімаційному відділенні, станом на ранок сьогодні, в нас було зайнято 11 ліжок, учора – 12. Крім реанімації, у нас у лікарні є також палати інтенсивної терапії, і таких палат у нас декілька – вони дають додатково ще 12 ліжок», - повідомив Павло Нартов.

Довідка. На Харківщині хворих на СОVID-19 лікують у 13 опорних закладах. Станом на 8 вересня, в області для лікування хворих на коронавірусну інфекцію виділено 2838 ліжок, із них зайнято – 726.