Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун зустрівся з колективом і керівництвом Харківського авіазаводу

Олександр Скакун зустрівся з колективом і керівництвом Харківського авіазаводу

Керівник області вислухав претензії співробітників Харківського авіаційного виробничого підприємства до нинішнього генерального директора Олександра Кривоконя. А потім - провів робочу нараду за участю самого гендиректора і представника ДК «Укроборонпром».

6 вересня на зустріч з керівником ХОДА прийшли представники трудового колективу заводу, які брали участь у ранковій акції протесту. Вони виклали свої претензії до чинного генерального директора. У тому числі представники «ХАЗу» заявили, що на заводі проходять, з їх точки зору, незаконні звільнення, зростає соціальна напруженість, а питання заборгованості по зарплатах вирішуються шляхом скорочення робочого тижня робочим.

«Керівник нас як колектив не влаштовує. Він не виконує вимоги, які перед ним поставлені, взагалі категорично, не знімає соціальну напруженість у колективі. Нам його представляли як антикризового менеджера. На нашу думку, він кризу тільки підсилив», - заявив представник профкому.

Олександр Скакун зазначив, що Харківський авіазавод є підприємством «Укроборонпрому», і питання призначення або зміни менеджменту підприємства повністю знаходиться в зоні відповідальності керівництва держконцерну. Проте керівник ОДА включився в процес пошуку виходу з виниклої кризи.

«Ваші вимоги почуті і зрозумілі. Я зараз викличу директора авіазаводу до себе. Він доповість ситуацію на заводі, доповість своє бачення виходу з кризи, якщо таке у нього є. І я думаю, що ми повинні будемо з вами ще спільно провести нараду - з директором заводу. І визначимо ті кризові точки в ваших взаєминах як колективу і директора заводу. Безумовно, буде повідомлено керівництво «Укроборонпрому» про сьогоднішню акцію, і ми будемо просити все ж знайти вихід із ситуації, виробити дорожню карту, яка б допомогла підприємству вийти з кризи. Ми давно цим займаємося і допомагаємо всім, чим можемо, підприємству. Але знову назріли спільні наради з «Укроборонпромом» і керівництвом заводу. Наша зустріч з вами на цьому тижні не остання», - сказав керівник Харківської ОДА.

Після він зустрівся з генеральним директором «ХАЗу». Олександр Кривоконь виклав свою версію подій. Зокрема, він повідомив, що на підприємстві  на даний час оформлені і отримують зарплату люди, які не виходили на роботу, починаючи з 2014 року. Багато з них навіть фізично не знаходяться в Харкові, а деякі - і взагалі мертві. Гендиректор заявив, що звільнення на заводі проводить за прогули. При цьому він попросив допомоги керівництва області у вирішенні питань нарахувань по Пенсійному фонду.

Олександр Скакун зазначив, що включиться в рішення озвученого питання, а також закликав директора до діалогу з колективом.

«Мене хвилює тільки одне - щоб не було соціальної напруги. Я шукаю шляхи виходу з ситуації і хочу їх шукати разом з вами», - підкреслив керівник ОДА.

За підсумками робочої наради домовилися провести спільну зустріч генерального директора, представників ДК «Укроборонпром» і керівництва ХОДА з колективом авіазаводу.

Теги