Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Центри масової вакцинації працюватимуть під час святкових та вихідних днів у місті та області

Центри масової вакцинації працюватимуть під час святкових та вихідних днів у місті та області

Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк під час брифінгу 20 серпня.

Він закликав містян та жителів області дотримуватися карантинних заходів під час вихідних та державних свят та зазначив, що наразі епідеміологічна ситуація в регіоні залишається напруженою. І, хоча Харківщина за всіма показниками відповідає «зеленому» рівню захворюваності, фахівці спостерігають певне зростання кількості випадків хвороби. Єдиним засобом запобігти стрімкому зростанню захворюваності є масова вакцинація, нагадав заступник голови Харківської ОДА . 

Михайло Черняк підкреслив, що центри масової вакцинації будуть працювати в області та місті під час вихідних та святкових днів. 

«Я закликаю всіх громадян дотримуватися норм і правил безпеки, а саме: маскового режиму та дистанції. Виходячи з нашого досвіду, велике значення щодо недопущення розповсюдження COVID-19 мають саме превентивні заходи», - сказав Михайло Черняк. 

Як він зазначив, станом на 20 серпня на Харківщині зроблено вже 493 тис. 871 щеплення. 

Фактично завершили вакцинальну кампанію повністю, тобто отримали дві дози, 173 тис. 742 особи.

Також заступник голови Харківської ОДА повідомив, що на сьогодні госпітальна база Харківщини нараховує 2838 ліжок. Кількість ліжок у лікарнях першої хвилі, які забезпечені потоковим киснем, складає 1531.