Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку серпня на 4 підприємствах області ліквідовано борги на майже 2 млн грн

З початку серпня на 4 підприємствах області ліквідовано борги на майже 2 млн грн

18 серпня пройшло засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Юрій Шпарага відзначив, що питання погашення боргів з виплати заробітної плати перебуває на особистому контролі керівництва обласної державної адміністрації.

Завдяки  вжитим заходам з початку серпня 2021 року ліквідовані борги на 4 підприємствах на  загальну суму 1,8 млн грн, скорочені - на 12 підприємствах на 8,3 млн грн.

На засіданні розглянули стан погашення боргів з виплати заробітної плати на 8 підприємствах-боржниках та визначили першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію заборгованості. Керівників підприємств-боржників попередили про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати.

Представники ДП «Клінічний санаторій «Курорт «Березівські мінеральні води» ПАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» та КП «Оріль» Лозівської міської ради повідомили, що борг із заробітної плати буде ліквідовано на 1 вересня 2021 року, у Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені Петра Василенка зобов’язалися ліквідувати заборгованість  до 1 жовтня 2021 року.

Прийнято рішення про спрямування листа до Державного агентства резерву України, як до засновника ДП «Хлібна база №85» Державного агентства резерву України щодо сприяння у погашенні боргів із заробітної плати на підприємстві.

Головному управлінню Держпраці України в Харківській області доручено, за наявності підстав, визначених ч.1 ст.6 Закону України від 05.04.2007 № 877-V «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», здійснити заходи державного контролю з питань порушення трудового законодавства на Люботинському заводі «Продтовари», ТОВ «Донснаб-агротехніка», ТОВ «Первомайський кабельний завод».