Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Як виправити дані про вакцинацію для COVID-сертифіката?

Як виправити дані про вакцинацію для COVID-сертифіката?

Інформація для документа про вакцинацію (наразі це паперове міжнародне свідоцтво про вакцинацію, а згодом буде і COVID-сертифікат) підтягується з електронної системи охорони здоров’я.

Тому важливо, щоб цю інформацію туди внесли правильно і в повному обсязі.

«Щоб перевірити, чи внесли дані про вашу вакцинацію, потрібно звернутися до лікаря, з яким уклали декларацію, - роз’яснюють у Національній службі здоров’я України. - Йому можна просто зателефонувати, не обов’язково приходити на прийом. Ваш сімейний лікар має право бачити в електронній системі охорони здоров'я всі дані про вакцинацію. На основі цих даних лікар виписує міжнародне свідоцтво про вакцинацію».

Якщо лікар не бачить в електронній системі даних про вакцинацію, або ж вони неповні чи неправильно внесені, вам слід звернутися до пункту, де ви робили вакцинацію. Щоб внести, або скорегувати дані. З собою потрібно мати паспорт або інший документ, який посвідчує особу.

Внести чи виправити дані про вакцинацію має той лікар, який її проводив у пункті щеплення. Якщо щеплення пацієнт робив у свого сімейного лікаря - потрібно звертатися до нього.