Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Взаємодію всіх органів держуправління під час гасіння пожеж обговорили у ході наради ДСНС України

Взаємодію всіх органів держуправління під час гасіння пожеж обговорили у ході наради ДСНС України

Командно-штабні тренування у режимі онлайн-конференції відбулись 12 серпня у Державній службі з надзвичайних ситуацій під керівництвом голови ДСНС України Миколи Чечоткіна.

«Сьогоднішнє штабне тренування, яке проводиться відповідно до рішення Державної комісії з ТЕБ та НС, як ніколи актуальне. Адже під час масштабних торішніх лісових пожеж деякі посадові особи були неспроможні взяти на себе всю повноту відповідальності, залучити - принаймні на початковому етапі - усі необхідні сили та засоби, організувати їх взаємодію», - наголосив Микола Чечоткін.

Від Харківської області участь у тренуваннях «Організація системи управління під час гасіння лісових пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ними» взяли директор Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації Іван Сокол, заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Анатолій Торяник, а також представники Департаменту захисту довкілля та природокористування Харківської ОДА, Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства, об’єктів природно-заповідного фонду.

Довідка. Командно-штабні тренування - складова цілого комплексу заходів з протидії пожежам в екосистемах, який почали впроваджувати в усіх регіонах України з квітня цього року. Мета навчань - відпрацювання порядку дій між органами управління ДСНС, Держлісагентством, іншими центральними органами виконавчої влади, у сфері управління котрих знаходяться ліси, та облдержадміністраціями під час організації заходів з гасіння великих лісових пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов`язаних з ними.

У практичній частині тренувань відпрацьовувалась взаємодія органів управління під час гасіння великої лісової пожежі, зокрема, у питаннях організації захисту населених пунктів, дій представників місцевої влади у разі набуття лісовою пожежею ознак НС тощо.