Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Боксери Харківщини на домашньому чемпіонаті України завоювали 12 медалей

Боксери Харківщини на домашньому чемпіонаті України завоювали 12 медалей

Змагання серед молоді пам'яті Заслуженого тренера України Бориса Андреєва відбулись з 25 липня по 1 серпня в Харківській КДЮСШ ХТЗ.

Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту облдержадміністрації.

Участь у чемпіонаті взяли  217 боксерів зі всієї країни, а за їх підсумками спортсмени Харківської області вийшли до дев'яти фіналів з тринадцяти та завоювали 7 золотих, 2 срібні та 3 бронзові медалі.

Чемпіонами України стали Айдер Абдураімов, Руслан Цикало, Данило Дрижак, В'ячеслав Бригаденко, Олександр Балабін, Матвій Ражба, Микита Горбатенко.

Срібні медалі вибороли Ренат Равоян та Євген Поляков.

Третє місце посіли Іван Галкін, Дені Давтян та Євген Батюк.

Крім того, найкращим боксером чемпионату визнано харків'янина В'ячеслава Бригаденка, приз за найкращу техніку отримав харківський боксер Айдер Абдураімов, а приз за волю до перемоги здобув харків'янин Олександр Балабін.

Під час урочистої церемонії нагородження переможців та призерів чемпіонату України з боксу серед молоді від імені голови Харківської облдержадміністрація Айни Тимчук привітав її заступник Роман Семенуха. Він вручив спортсменам медалі та кубки - найкращим, а також зазначив, що харківські боксери вкотре підтвердили свій найвищий рівень.

У загальнокомандному заліку збірна Харківської області посіла перше місце. Тепер боксери, які потрапили до складу збірної України, будуть готуватися до молодіжного чемпіонату Європи, який у жовтні цього року відбудеться в Чорногорії.

«Упевнений, ця команда буде на Олімпіаді - 2024 у Парижі. Я вважаю, що вся молодіжна збірна України буде боротися за перше місце на чемпіонаті Європи», - зазначив президент Федерації боксу Харківської області, Заслужений тренер України Леонід Задорожний.