Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині триває 5-й етап вакцинації проти COVID-19

На Харківщині триває 5-й етап вакцинації проти COVID-19

30 липня заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк ознайомився з ходом вакцинації в області.

Він відвідав фармацевтичну компанію «Здоров’я», де проходив перший день вакцинації організованого колективу підприємства.

«Сьогодні кампанія з вакцинації на території області триває і набирає обертів – це дуже важливо. Якщо наші вітчизняні виробники імунізують свої колективи, то це свідчить про якість тієї вакцини, яку ми використовуємо», - зазначив Михайло Черняк.

Він розповів, що наразі триває робота з великими підприємствами, асоціаціями, які мають великі колективи, щоб організовувати виїзну вакцинацію.

Директор фармацевтичної компанії «Здоров’я» Володимир Новіков зазначив, що від звернення до керівництва облдержадміністрації до початку вакцинації співробітників минуло декілька днів.

«На нашому підприємстві працюють дуже багато осіб, і ми розуміємо, що на сьогодні вакцинація - дуже важливе питання як для здоров’я кожного працівника, так і для підприємства і суспільства в цілому. Тому ми запропонували нашим працівникам пройти вакцинацію і організувати, для зручності, цей процес на підприємстві», - зазначив Володимир Новіков.

Заступниця головного лікаря медичного центру підприємства Оксана Литвиненко зазначає, що до списку на вакцинацію наразі записались 300 працівників, але з кожним днем все більше людей виявляють бажання отримати щеплення.

Заступниця генерального директора центру первинної медичної допомоги №5 Харківського району Світлана Пересада, яка проводить вакцинацію робітників, повідомила, що імунізацію проводить одна мобільна бригада, та за день планують провести 150 щеплень.

Також Михайло Черняк відвідав центр масової вакцинації проти COVID-19 у Валках та Київському районі міста Харкова. Він поспілкувався з мобільними бригадами, які проводять щеплення, та з охочими вакцинуватися.

«Маючи можливість, хочу звернутися до наших жителів: підпишіть декларацію зі своїм сімейним лікарем. Це дуже важливо! Тому що лікарі на місці не відмовляють у вакцинації нікому. Всі, хто приходять - безплатно отримують вакцину. Але, якщо пацієнт не має декларації зі своїм сімейним лікарем - він декларується на місці і втрачає час», - сказав Михайло Черняк.