Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА обговорили питання протидії поширенню нової хвилі COVID-19

У Харківській ОДА обговорили питання протидії поширенню нової хвилі COVID-19

Робоча нарада пройшла 29 липня під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Михайла Черняка.

Участь у заході взяли представники профільних департаментів ОДА, міської ради та лікарі медичних закладів.

Метою засідання стало обговорення та напрацювання додаткових невідкладних заходів щодо підвищення готовності системи охорони здоров’я Харківської області до протидії поширенню нової хвилі COVID-19, яка першочергово пов’язана з Delta-штамом.

«Зараз, враховуючи те, що переглянуто проходження кордону, наші жителі мають пройти ПЛР-тест або піти на 72-годинну ізоляцію. Тому необхідно продумати зручні маршрути цих громадян та проходження їх тестування», - сказав Михайло Черняк.

Він зазначив, що також треба активно працювати над нарощенням темпів вакцинації населення, зокрема - доносити до суспільства актуальну інформацію про центри вакцинації та наявну вакцину в області.

«Наразі у нас працюють волонтери, медики-студенти, які в масових місцях проводять роз’яснювальну роботу щодо необхідності вакцинації», - сказав Михайло Черняк.

За словами заступника голови Харківської ОДА, також потрібно посилити контроль за масковим режимом у транспорті, нагадувати про необхідність дотримання соціальної дистанції, адже такі прості правила можуть врятувати життя.