Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині планують відкрити 10 центрів оцінювання рівня володіння українською мовою

На Харківщині планують відкрити 10 центрів оцінювання рівня володіння українською мовою

Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха.

Тестування на рівень володіння українською мовою необхідне у випадках, передбачених законом про державну службу: для роботи в органах місцевого самоврядування і для людей, які мають намір отримати українське громадянство.

У ХНУ ім. Каразіна 29-30 липня відбудуться перші тестування на рівень володіння українською мовою.

«Сьогодні-завтра проходять перші іспити. Вони тривають дві години і складаються з чотирьох частин. Ми розуміємо, що не задовольнимо попит цими двома іспитами, тому в найближчий час відкриються такі центри ще в п’яти навчальних закладах. Наразі відгукнулись Національний педагогічний університет імені Сковороди, університет цивільного захисту, інженерно-педагогічна академія, університет радіоелектроніки і фармацевтичний університет», - розповів Роман Семенуха.

За його словами, у Харкові буде достатньо десятьох центрів оцінювання рівня володіння українською мовою. Планується, що всіх їх відкриють на базі закладів вищої освіти. Адже для проведення тестувань необхідна відповідна матеріально-технічна база.

«Для людей, які претендують на посади державної служби, іспити проводять безкоштовно. Для отримання українського громадянства послуга коштує 500 гривень», - сказав Роман Семенуха.