Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Придбати пільговий квиток на потяг можна в ЦБІ через електронний кабінет особи з інвалідністю

Придбати пільговий квиток на потяг можна в ЦБІ через електронний кабінет особи з інвалідністю

Раніше це було можливо виключно через орган соціального захисту населення, що потребувало особистої присутності та супроводжувалось тривалим очікуванням у черзі.

Мінсоцполітики разом з АТ «Укрзалізниця» впроваджено функцію придбання пільгових залізничних квитків для осіб з інвалідністю на сайті https://booking.uz.gov.ua/.

«Ми реалізували онлайн-облік у Централізованому банку даних з проблем інвалідності (далі – ЦБІ) осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та їх законних представників. Для цього особі з інвалідністю, законному представнику дитини з інвалідністю необхідно зареєструватися в ЦБІ через електронний кабінет особи з інвалідністю та подати скановані копії необхідних документів – зручно, швидко та безпечно», - розповідають у Міністерстві соціальної політики України.

У разі, якщо особа з інвалідністю вже облікована в ЦБІ, але на сайті «Укрзалізниці» не може придбати квитки із-за відмови у підтвердженні статусу – скоріш за все, у ЦБІ внесено некоректні дані документу, що надає право на пільги. Для уточнення причини відмови особі з інвалідністю необхідно звернутися до органу соціального захисту населення. Актуалізувати дані щодо себе або особи, законним представником якої ви є, можливо в органі соціального захисту населення або через електронний кабінет особи з інвалідністю.