Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відтепер Департамент цивільного захисту ОДА в онлайн-режимі відстежуватиме ситуацію на дорогах області

Відтепер Департамент цивільного захисту ОДА в онлайн-режимі відстежуватиме ситуацію на дорогах області

26 липня департамент провів спільну нараду зі Службою автомобільних доріг у Харківській області щодо організації інформаційної взаємодії.

«Відтепер диспетчери Служби автомобільних доріг у цілодобовому режимі будуть взаємодіяти з диспетчерським пунктом Департаменту цивільного захисту ОДА. Це дозволить запобігти надзвичайним ситуаціям на дорогах та оперативніше реагувати на них у будь-який період року, особливо - взимку. Уже впродовж тижня будуть завершені всі технічні налаштування», - зазначили у департаменті.

На сьогодні Служба автомобільних доріг у Харківській області на шляхах загального користування встановила 20 відеокамер, які дозволяють у реальному часі відстежувати стан руху транспорту на особливо небезпечних ділянках (підйоми, спуски).

«У зимовий період ми зможемо не тільки відстежувати надзвичайні ситуації на дорогах, а й допомагати координувати роботу техніки. Адже під час очищення доріг від заметів, посипання шляхів матеріалами проти ожеледиці на відповідних засобах установлено GPS-трекери, що дозволить оперативно проводити відповідні роботи у реальному часі та, за необхідності, надавати допомогу водіям», - зазначають у департаменті.

Телефон диспетчерської служби при Службі автомобільних доріг у Харківській області: 341-60-52.