Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

23 липня о 14:00 відбудеться урочисте відкриття ХХХІІ літніх Олімпійських ігор

23 липня о 14:00 відбудеться урочисте відкриття ХХХІІ літніх Олімпійських ігор

Церемонія пройде на 60-тисячному національному стадіоні Токіо, але через карантинні обмеження - без глядачів.

У прямій трансляції відкриття Олімпіади українські вболівальники зможуть подивитися на телеканалі UA:Перший о 14:00.

Під час церемонії відкриття прапор України нестимуть олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич та чемпіон світу з фехтування на шпагах Богдан Нікішин. Загалом Україну на цих Олімпійських іграх представлять 158 спортсменів, які боротимуться за медалі в 25 видах спорту. Серед них - 16 харків'ян.

В Управлінні у справах молоді та спорту ОДА зазначають, що Ігри стартували в Токіо ще 21 липня. Першими в боротьбу вступили представники бейсболу та футболу. Українці стартували 23 липня. Шлях за медалями розпочали лучники, які провели кваліфікаційний раунд в індивідуальній першості.

Харківські спортсмени стартують 24 липня. Боксер Микола Буценко (вагова категорія - до 57кг) у 1/16 фіналу зустрінеться з Жаном Кайседо з Еквадору. Початок бою - о 06:51 за київським часом.

Харківська тенісистка, перша ракетка України Еліна Світоліна в першому раунді парного жіночого розряду разом з Даяною Ястремською зіграє проти француженок Алізе Корне та Фіони Феррої. В особистих змаганнях серед жінок Еліна зустрінеться в першому раунді з Лаурою Зігемунд з Німеччини.

У настільному тенісі харків’янка Ганна Гапонова 24 липня проведе матч першого раунду особистої першості серед жінок.