Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У дитячо-юнацькій спортивній школі «ХТЗ» відкрили пам’ятну дошку тренеру спорту

У дитячо-юнацькій спортивній школі «ХТЗ» відкрили пам’ятну дошку тренеру спорту

Захід присвятили Дню тренера, який відзначають в Україні 19 липня.

У відкритті Меморіальної дошки Тренерам усіх поколінь від Вихованців спорту взяв участь заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха. 

«Історична паралель, як на мене, вибрана дуже влучно. 1996 року, саме 19 липня, вперше в історії незалежної України українська національна збірна взяла участь в Олімпійських іграх в Атланті. Ми дуже часто згадуємо прізвища спортсменів, чемпіонів, олімпійських чемпіонів, але не так часто згадуємо прізвища тренерів, але без них усі ці результати неможливі», - відзначив Роман Семенуха.

Заступник голови ОДА передав почесні грамоти тренерам з нагоди Дня тренера та за вагомий внесок у розвиток спорту Харківщини.

«Хочу подякувати тисячам тренерів, які сьогодні працюють у Харківській області, тим тренерам, завдяки невтомній праці яких Харківщина має 44 олімпійських нагороди. І навіть на Олімпійських іграх у Токіо сьогодні будуть представлені завдяки цій тренерській роботі 16 наших спортсменів, які вибороли право представляти нашу Слобожанщину. Тому ще раз -  низький уклін вам. Я думаю, що держава зробить усе, щоб якомога більше приділяти увагу тренерській роботі», - додав Роман Семенуха.

Пам’ятну дошку тренеру спорту розташували на фасаді ДЮСШ «ХТЗ», оскільки ця школа є найбільшою в Україні та виховала чимало видатних спортсменів, розповів голова відділення Національного Олімпійського комітету України в Харківській області Віктор Христоєв.

«Тренер завжди десь у тіні. І коли виграв спортсмен, тренер - у пошані. Коли спортсмен програє – винуватий завжди тренер. І ми прийняли рішення, ще не знаючи того, що буде офіційно День тренера в Україні, увіковічити пам'ять усіх тренерів усіх поколінь, відкрити дошку від усіх учнів, які прийшли в спорт, які займались спортом, які люблять спорт», - зазначив Віктор Христоєв.