Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дорожники на трасі Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка влаштували 13,9 км верхнього шару покриття

Дорожники на трасі Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка влаштували 13,9 км верхнього шару покриття

У межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» продовжуються роботи на перехідному об’єкті, який розпочали у 2020 році на дорозі Р-78.

У Службі автомобільних доріг у Харківській області повідомили, що мова йде про ділянку протяжністю 14,2 км.

«Наразі на ділянці дороги Р-78 від траси М-03 через Веселе та Савинці влаштовано 13,9 км верхнього шару покриття з щебенево-мастикового асфальтобетону, з них цього року – 11,4 км», – зазначили в САД.

Крім цього, всією протяжністю об'єкту влаштували основу з щебенево-піщано-цементної суміші з додаванням цементу в двох шарах та вирівнювальний шар з крупнистого асфальтобетону.

Також паралельно продовжуються роботи з додаткових смуг розгону, виконуються роботи з влаштування з'їздів, профілювання укосів, підсипки узбіч, влаштування бордюрів та встановлення автопавільйонів.

Довідка. Загальна протяжність дороги становить 134,2 км. Дорога побудована в 60-х роках, але з того часу до 2017 року капітально не ремонтувалася. З 2017 по 2019 роки  відремонтували поточним ремонтом, окремими ділянками – 22 км, з них у повному конструктиві – 14 км. Наприкінці літа 2020 року стартували роботи на ділянках загальною протяжністю 14,2 км. До початку 2021 року було влаштовано вирівнювальний шар асфальтобетонного покриття протяжністю 9 км, а також верхній шар протяжністю 2,5 км.