Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юна харків'янка стала призеркою Всеукраїнського онлайн-конкурсу «Я і мої права»

Юна харків'янка стала призеркою Всеукраїнського онлайн-конкурсу «Я і мої права»

Конкурс дитячого малюнка присвячений 25-річчю Конституції України.

У Департаменті культури і туризму Харківської ОДА повідомили, що мета заходу – формування у дітей правової культури громадянина України, що складається зі свідомого ставлення до своїх прав і обов’язків перед суспільством і державою; дотримання Основного закону держави, в якому закріплені правові основи України; запобігання та профілактика правопорушень з боку дітей; активізація творчого потенціалу дітей та сприяння розвитку дитячої творчості.

Координацію та інформаційний супровід проведення конкурсу в Харківській області здійснювала Харківська обласна бібліотека для дітей. Усього в онлайн-конкурсі взяли участь 1849 дітей з усієї України. Найактивнішими виявилися діти з Харківщини, що представили 230 робіт.

За результатами онлайн-голосування було обрано 25 малюнків, що набрали найбільшу сумарну кількість уподобань. Серед них - роботи представників Харківської області: «У нашій Конституції кожен має право, хай квітує розмаєм моя рідна держава!» Ганни Литвин (м. Красноград) та «Право на щасливе дитинство» Вероніки Ємцової (м. Харків).

До складу журі увійшли: заступник голови Національної спілки художників України, декан факультету образотворчого мистецтва і архітектури, заслужений художник України, кандидат мистецтвознавства Костянтин Чернявський; художниця-ілюстраторка дитячих книг, письменниця, блогерка Світлана Рудікова; українська художниця, членкиня Ізмаїльської спілки художників і молодіжного об’єднання Національної спілки художників України Катерина Дудник.

За їхнім рішенням визначили такі малюнки-переможці:

1) «В обіймах Права» Ганни Лабунської, 10 років, Катерини Лабунської, 8 років (м. Львів);

2) «У нашій Конституції кожен має право, хай квітує розмаєм моя рідна держава!» Ганни Литвин, 17 років (м. Красноград Харківської обл.);

3) «Кожна дитина має право: на сім’ю, відпочинок, освіту» Артема Криворота, Давида Федорюка, 9 років (смт Драбів Черкаської обл.);

4) «Книга життя» Анастасії Кобець, 6 років (м. Снігурівка Миколаївської обл.);

5) «Моя мрія – здорова родина і мир в Україні» Анастасії Пишної, 12 років (м. Кременчук Полтавської обл.).

Довідка. Конкурс проводили Національна бібліотека України для дітей, Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, ГО «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей» за підтримки Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.