Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Шарівці зіграв оркестр Харківської обласної філармонії

У Шарівці зіграв оркестр Харківської обласної філармонії

Унікальна подія відбулася 30 червня в межах відзначення 30-ї річниці незалежності України та з нагоди започаткування Всеукраїнської акції «Музика під відкритим небом».

Захід організовано за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської ОДА.

Саме Харківщина стала першим регіоном України, в якому відбувся концерт у межах акції «Музика під відкритим небом».

«Відкриваємо міністерський проєкт щодо впровадження концертів просто неба. Ми стартуємо, Харківщина - перша. Окрім того, сьогоднішня подія стане частиною фільму до 30-ї річниці незалежності, в якому будуть зібрані найкращі взірці туристичних локацій та приклади мистецтва. До цього фільму увійдуть усі регіони в найкращих своїх проявах», - зазначила директорка Департаменту культури і туризму Харківської ОДА Людмила Терещенко.

Оркестр Харківської обласної філармонії під керівництвом диригента Юрія Янка зіграв твори виключно українських композиторів.

«Ми згадали тих композиторів, які творили у 40-і роки і в 70-і роки, і в наш час. Ми почули музику Лисенка, Лятошинського, чудових слобожанських земляків - Цицалюка,  Скорика. Це для нас принципово важлива подія, і ми до неї відносимося з особливим почуттям», - відзначив Юрій Янко.

Шарівський палацо-парковий комплекс «Садиба» є привабливим магнітом для туристів. Як зазначила Людмила Терещенко, унікальний об'єкт на Харківщині планують відновити. Наразі ведуться проєктні роботи.