Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині зроблено 137 312 щеплень проти COVID-19

На Харківщині зроблено 137 312 щеплень проти COVID-19

Про це під час брифінгу 25 червня повідомив заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

27 322 мешканці області вже отримали другу дозу вакцини проти COVID-19. Усього на Харківщині працює 42 мобільні бригади та 141 пункт вакцинації.

«У вихідні запрацювали і продовжують роботу три центри масової вакцинації проти COVID-19. Там щеплюють людей, які записалися на вакцинацію через мобільний додаток «Дія». В подальшому ми плануємо збільшити кількість таких центрів - зокрема на території області, в територіальних громадах», - сказав Михайло Черняк.

Він підкреслив, що наразі в області є три види вакцини: Comirnaty (Pfizer), AstraZeneca, CoronaVac. Усі вони доступні для відповідних категорій громадян.

«Щодо постачання вакцин -  ми безперебійно їх отримаємо. На вчорашній день додатково отримали 8 190 доз вакцини Comirnaty (Pfizer) і найближчим часом очікуємо продовження поставок саме цієї вакцини. Нагадаю, що за деякими показниками вакцинації Харківщина є серед лідерів і, я думаю, ми цей темп збережемо», - повідомив Михайло Черняк.

Також заступник голови Харківської ОДА зазначив, що в області триває робота з трансформації госпітальної бази. Загалом для лікування хворих на COVID-19 нині використовується 2778 ліжок. На сьогодні із цієї кількості зайняті 583 ліжка. Усі вони забезпечені потоковим киснем або кисневими концентраторами.