Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряд ухвалив законопроєкт щодо виділення 1,4 млрд грн на боротьбу з коронавірусом

Уряд ухвалив законопроєкт щодо виділення 1,4 млрд грн на боротьбу з коронавірусом

Кошти спрямують, зокрема, на закупівлю вакцин. Таке рішення ухвалили під час засідання 16 червня.

За інформацією прем’єр-міністра, цими вихідними запрацювало вже більш ніж 50 центрів вакцинації по всій країні. Щоденно проводиться приблизно 50 тисяч щеплень.

«Закликаю місцеву владу, зокрема, владу Києва, проаналізувати можливості системи й у наступні вихідні забезпечити роботу центрів масової вакцинації у звичному режимі. Потрібно збільшувати кількість центрів та вакцинувати якомога більше людей. Святкові дні не мають стати цьому на заваді», — наголосив Денис Шмигаль.

Він зауважив, що спостерігається тенденція до зростання кількості людей, які хочуть та готові вакцинуватися. Загалом, за його словами, в України є домовленості на постачання більш ніж 40 млн доз вакцини вже цього року. Під час засідання 16 червня уряд ухвалив законопроєкт, яким пропонується виділити 1,4 млрд грн на програму боротьби з коронавірусною хворобою, зокрема - на закупівлю вакцин.

«Частину постачання за контрактами вже сплачено, а по іншій частині ми вносимо аванси.Аби не виникало жодних проблем з фінансуванням, уряд пропонує виділити додаткові кошти. Вони будуть спрямовані в Спеціальний фонд бюджету від розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Вчора почав діяти відповідний порядок пільгового розмитнення. Ті, хто ним скористаються, будуть чітко розуміти, що ці кошти пішли на боротьбу з пандемією», - зауважив очільник уряду.

Крім того, уряд ухвалив рішення, яке дасть змогу сімейним лікарям видавати свідоцтво, яке засвідчує проходження повного курсу вакцинації від COVID-19. Як зазначив прем’єр-міністр, це має спростити процедуру отримання документів.