Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Чугуєві розпочали будівництво нового фізкультурно-оздоровчого комплексу

У Чугуєві розпочали будівництво нового фізкультурно-оздоровчого комплексу

Роботи проводяться в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

За словами заступника Чугуївського міського голови Костянтина Барміна, місто давно потребувало такого просторого та сучасного спортивного комплексу, адже наразі деякі футбольні команди змушені тренуватися в Харкові.

«Новий ФОК необхідний  для розвитку місцевого спорту та для фізкультурного оздоровлення населення міста», - підкреслив Костянтин Бармін.

Будівельні роботи розпочато в червні поточного року. Наразі будівельники облаштовують фундамент спортивної будівлі. Як зазначив директор будівельної підрядної організації Олександр Божко, сьогоднішні роботи - це підготовка до основного етапу - облаштування каркасу будівлі.   

«Незабаром будуть виконані зовнішні інженерні мережі: водопровід, побутова каналізація та мережа теплопостачання. Після підготовки фундаментної плити будуть виконуватися подальші роботи з облаштування каркасу ФОКу. Паралельно проводитимуться роботи з упорядкування території. Наразі виконано близько 8% від загального обсягу робіт», - розповів Олександр Божко.

За словами представника проєктної організації Павла Санжаровського, у зв'язку зі змінами державних будівельних норм відбулось коригування проєкту, тож будівля була додатково оснащена ліфтом та підіймачем для людей з інвалідністю. Також скоригований проєкт ФОКу передбачає впровадження нових норм теплопровідності та енергоощадження будівлі

Довідка. Згідно з проєктом загальна площа будівлі буде складати 1450 кв. м, а об’єм - 9 тис. куб. м, сама ігрова зала матиме розмір 40х21,5 м. На універсальному полі можна організувати футбольний, баскетбольний, волейбольний та тенісний майданчики. На другому поверсі ФОКу є можливості для розміщення боксерського рингу та інших спортивних кімнат. Доступним ФОК буде для всіх жителів укрупненого Чугуївського району. У новій спортивній будівлі зможуть тренуватися та проводити змагання як обласного, так і районного рівня.