Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Збірна України з синхронного плавання отримала другу дозу вакцини від СОVID-19

Збірна України з синхронного плавання отримала другу дозу вакцини від СОVID-19

12 червня в Харківській обласній клінічній лікарні щеплення отримали 12 спортсменок та 8 членів тренерського та медичного складу збірної.

Першу дозу вакцини CoronaVac спортсменки отримали в Олімпійському навчально-спортивному центрі «Конча-Заспа». Наразі збірна тренується в Харкові - тож ревакцинацію вирішили робити тут.

«До нас звернулась головна тренерка збірної Світлана Саідова з проханням організувати вакцинацію другою дозою в Харкові. Обласна адміністрація оперативно відреагувала, оскільки наше основне завдання -  зробити підготовку всіх харківських олімпійців максимально комфортною й безпечною. Нашій збірній з синхронного плавання бажаю успіхів, покладаємо на них великі надії і віримо в перемогу», - зазначив заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха.

Сьогодні повторно вакцинувалася й сама заслужена тренерка України, головна тренерка збірної України з синхронного плавання Світлана Саідова. За її словами, напередодні участі спортсменок у змаганнях Олімпійських ігор важливо не тільки посилено тренуватися, але й максимально убезпечити команду від несподіванок, які можуть негативно вплинути на виступ спортсменок.

«Минулого року ми вакцинувалися усією командою від грипу, і жодна зі спортсменок не захворіла. Вважаю, що сьогодні вакцинація - це норма, і ми перед Олімпійськими змаганнями маємо зробити щеплення від коронавірусу», - сказала Світлана Саідова.

Спортсменка національної збірної України з синхронного плавання Ксенія Сидоренко підтримує свою тренерку й зазначає, що перед важливими спортивними змаганнями синхроністки тренуються в посиленому режимі й навіть на вакцинацію приїхали після тренування.

«Уся команда вважає, що вакцинуватися - це правильно. Ми дуже серйозно налаштовані на Олімпійські ігри, до того ж далі буде простіше виїжджати на змагання в Європу», - розповіла Ксенія Сидоренко.

Спортсмени вакцинувалися CoronaVac'ом. Лікарка-імунологиня Харківської обласної клінічної лікарні Алла Дробот зазначає, що CoronaVac безпечна й має високу ефективність.