Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині запрацював перший центр масової вакцинації проти COVID-19

На Харківщині запрацював перший центр масової вакцинації проти COVID-19

Центр працюватиме у вихідні 12-13 червня у місті Харкові.

За словами в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Ігоря Волченка, приміщення, де організовано центр масової вакцинації, відповідає вимогам з облаштування центрів. Наразі тут працюють 4 бригади з районів області, які проводять вакцинацію.

«У цьому центрі працюють 4 мобільні бригади, їх потужність - від 400 щеплень на день. Навантаження на кожну бригаду - близько 100 щеплень», - розповів Ігор Волченко.

За його словами, у центрі вакцинують жителів Харківської області та міста Харкова, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 у додатку чи через сайт «Дія» або через контакт-центр МОЗ. Жителів області запрошують на вакцинацію відповідно сформованих списків. 

«Чому робляться запрошення? На кожну мобільну бригаду є навантаження – 100 щеплень на день. Центр громадського здоров’я обробляє списки та, відповідно, запрошує»,  - сказав Ігор Волченко.

Одна з вакцинованих - Вікторія Фоміна, записалась через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я України. Прийняла рішення про вакцинацію, щоб захистити себе.

«Чому вирішила вакцинуватися? Тому що хочеться вільно себе відчувати. У мене багато знайомих померли від цього вірусу, тому вирішила убезпечити себе. У сімейного лікаря записувалася також, але ви знаєте, що там черга, наразі вакцинують 65+, тому вирішила прийти сюди». – розповіла Вікторія Фоміна.

Медична сестра Надія Кравченко, яка робить щеплення у першому центрі масової вакцинації, розповідає, що вакцинованим рекомендують уникати сонця.

«Рекомендуємо утриматися впродовж 3-х днів від вживання алергенів: цитрусових, полуниці тощо. Також уникати сонця», - розповіла  Надія Кравченко.

Центр масової вакцинації працює за адресою: місто Харків, вулиця Сумська, 56, з 9:00 до 18:00.