Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Антон Деньгуб зустрівся із Салемом Ахмедом Аль-Каабі

Антон Деньгуб зустрівся із Салемом Ахмедом Аль-Каабі

Зустріч заступника голови Харківської ОДА та Надзвичайного й Повноважного Посла Об’єднаних Арабських Еміратів в Україні відбулась 11 червня.

Антон Деньгуб привітав гостя від імені голови Харківської ОДА Айни Тимчук та подякував за допомогу у боротьбі із COVID-19, яку наприкінці року отримав регіон від Посольства Об’єднаних Арабських Еміратів в Україні.

«Нещодавній офіційний візит Президента України Володимира Зеленського до Об’єднаних Арабських Еміратів свідчить про розвиток політичного діалогу між нашими країнами, і підтверджує той факт, що ОАЕ є одними з ключових партнерів України, і з кожним роком наші відносини лише посилюються. Харківська область традиційно вважається промисловим, науковим та інноваційним центром України, тому я сподіваюся на розвиток дружніх та плідних відносин з Об’єднаними Арабськими Еміратами», - зазначив під час зустрічі Антон Деньгуб.

Для Надзвичайного та Повноважного Посла Об’єднаних Арабських Еміратів в Україні це перший візит до Харківщини з початку його дипломатичної місії в Україні. Серед найбільш цікавих сфер для співпраці у Харківській області Салем Ахмед Аль-Каабі відзначив галузь промисловості та освіти.

«Необхідно пожвавлювати товарообіг між Україною та Об’єднаними Еміратами, який зараз становить 1 мільярд доларів. Ми хочемо збільшити його до 10 мільярдів протягом 5-6 років», - наголосив Надзвичайний та Повноважний Посол Об’єднаних Арабських Еміратів.

Заступник голови Харківської ОДА зазначив, що Харківщина зацікавлена у співпраці з Об’єднаними Арабськими Еміратами. Тож під час зустрічі присутні обговорили подальші плани та напрямки співпраці.