Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завершено виплати «карантинних» 8 тисяч гривень

Завершено виплати «карантинних» 8 тисяч гривень

У регіональному розрізі найбільше виплат отримали підприємці та наймані працівники у Києві (майже 502 млн грн), Львівській (майже 287 млн грн) та Харківській (274 млн грн) областях.

Такі дані наводять у Міністерстві економіки України.

«За останні 2 місяці було виплачено 2,7 млрд грн для 338 тисяч заявників. Це вже друга за останні пів року програма прямих виплат підприємцям та працівникам, які були змушені обмежити роботу через посилення карантину. Лише за цими програмами загальна сума виплат склала фактично 6,5 млрд грн, - розповідає Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. - Понад 3 млрд гривень також були виплачені за програмою часткового безробіття, що дало змогу підприємствам не звільняти працівників. Пільгове кредитування МСБ за програмою Президента «5-7-9» та за програмою портфельних гарантій за рік склало майже 50 млрд грн».

За його словами, ці антикризові програми дуже допомогли економіці, й уже у 2 кварталі цього року спостерігається стійкий тренд на її відновлення. Програми підтримки малого та середнього бізнесу продовжуються та будуть все більше концентруватися на стимулюванні розвитку та експортних можливостей таких підприємств.