Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На дорозі Харків - Зміїв - Балаклія - Гороховатка влаштовано 6,2 км верхнього шару покриття

На дорозі Харків - Зміїв - Балаклія - Гороховатка влаштовано 6,2 км верхнього шару покриття

Роботи на автошляху Р-78 ведуться в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

У Службі автомобільних доріг у Харківській області повідомили, що роботи на об’єкті розпочалися у 2020 році. Так, минулого року на ділянці загальною протяжністю 14,2 км було влаштовано вирівнювальний шар асфальтобетонного покриття протяжністю 9 км, а також верхній шар – 2,5 км.

«У 2021 році заплановано завершити ремонт цієї ділянки від дороги М-03 (с. Веселе) до виїзду із смт Савинці в бік м. Балаклія, тобто влаштувати 5,2 км у вирівнювальному шарі та 11,7 км - у верхньому шарі», – зазначили в САД.

Станом на початок літа на ділянці в 14,2 км завершено роботи з фрезерування наявного старого покриття, відновлення основи з використанням щебенево-піщаної суміші з додаванням цементу в двох шарах, влаштування дорожнього покриття у вирівнювальному шарі з крупнистої асфальтобетонної суміші.

Дорожники наразі влаштовують верхній шар покриття з щебенево-мастильного асфальтобетону на всій протяжності ділянки. На сьогодні вже готово 6,2 км, з них цього року – 3,7 км.

Зокрема, продовжуються роботи на додаткових смугах розгону, виконуються роботи з влаштування з'їздів, профілювання укосів, підсипки узбіч та влаштування бордюрів.

Довідка. Загальна протяжність дороги становить 134,2 км. Дорога побудована в 60-х роках, з того часу до 2017 року капітально не ремонтувалася. З 2017 до 2019 рр. було відремонтовано поточним ремонтом, окремими ділянками 22 км, з них – у повному конструктиві 14 км.