Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні створили портал «ЕкоСистема»

В Україні створили портал «ЕкоСистема»

Це єдина онлайн-платформа у сфері захисту довкілля.

Її презентував заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець на «Всеукраїнському форумі «Україна 30. Екологія».

«Платформу створили, щоб кожен мав актуальну достовірну інформацію про стан навколишнього середовища та природні ресурси, а також взаємодіяв з нами в прозорий і зручний спосіб, - розповів Руслан Стрілець. - На порталі доступні 6 послуг: висновок про транскордонне перевезення відходів, ліцензія на відходи, лісорубний квиток, сертифікат походження деревини, декларація про відходи, дозвіл на спецводокористування, а також уся екологічна інформація про стан навколишнього середовища України. Зручно, швидко, без корупції та паперів можна отримати доступ до 35 реєстрів екологічної інформації. Загалом планують запустити 29 послуг та інтегрувати їх з порталом «Дія».

Окрім цього, будуть відкриті дані понад 60 реєстрів, що дасть можливість кожному українцю моніторити стан довкілля, зокрема - якість води, повітря, пестициди, лісові пожежі тощо в реальному часі.

Розробка «ЕкоСистеми» стала можливою за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, проєкту USAID/UKAID «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» та Офісу ефективного регулювання BRDO.