Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для приймального відділення Мереф’янської лікарні збудували нове приміщення

Для приймального відділення Мереф’янської лікарні збудували нове приміщення

Реконструкція приймального відділення Мереф’янської ЦРЛ з добудовою нового приміщення відбувається у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Колишнє відділення екстреної медичної допомоги у лікарні розташовувалося на площі близько 200 квадратних метрів. Сама ж будівля медичного закладу, як розповідають медики, була збудована понад сто років тому. Для того, щоб збільшити кількість послуг та покращити якість надання першої невідкладної допомоги було вирішено у межах Програми Президента «Велике будівництво» додатково звести нову будівлю площею 520 квадратних метрів.

Так, загальна площа нового приймального відділення в Мерефі становитиме близько 800 квадратних метрів.

Наразі роботи з будівництва нового приміщення вийшли на завершальний етап.

«Усі роботи ведуться за графіком. Закінчено роботи з улаштування покрівлі, залишилась лише підшивка утеплювача - і покрівля буде закінчена на 100%. Тривають внутрішні роботи, а вже з наступного тижня будуть проводити роботи з упорядкування», - відзначив під час огляду об’єкта заступник голови Харківської ОДА Михайло Харнам.

Будівництво нового приймального відділення дасть можливість майже вдвічі скоротити час установлення діагнозу та надання кваліфікованої допомоги пацієнту.

«Я хотів би висловити слова вдячності Президенту за те, що він наближає українську медицину до європейського рівня. На сьогодні завершується будівництво нового відділення екстреної медичної допомоги, де у нас за рік проходять понад 6-7 тисяч пацієнтів. У відділенні буде новий томограф на 32 зрізи, рентген, операційні зали, кімнати для УЗД, фіброгастроскопічного дослідження, лабораторного дослідження тощо - весь комплекс, який потрібен для обстеження і лікування людини», - розповів генеральний директор Мереф’янської центральної районної лікарні Віктор Чеверда.

Кабінет комп’ютерної томографії у приймальному відділенні вже повністю готовий. Апарат установлено. В інших кабінетах проводять оздоблювальні роботи.

«Усередині залишилось покласти лінолеум, пофарбувати стіни, встановити двері. До нашого проєкту входить упорядкування території, наскрізний виїзд для швидких, навіс на два  авто. Також були встановлені очисні споруди, яких раніше не було», - зазначив представник підрядної організації Валерій Хихля.

Також у межах «Великого будівництва» було утеплено фасад дитячого та терапевтичного відділень лікарні.