Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Як громадам податись на Інтернет-субвенцію? Відеоінструкція від Мінцифри

Як громадам податись на Інтернет-субвенцію? Відеоінструкція від Мінцифри

Приймання заяв триватиме до 28 травня.

За підрахунками Мінцифри, за 500 млн грн, які в червні отримають територіальні громади, до оптичного інтернету вдасться під’єднати щонайменше 6 тис. соціальних об’єктів (шкіл, лікарень, ЦНАПів) у 3 тис. сіл. 

Громад-переможців проєкту визначатиме комісія, яку створять при Мінцифри. Ціна і соціальний ефект - головні критерії відбору. Тобто кошти з держбюджету отримають громади на ті села, яким від найменшої суми фінансування буде найбільше користі. Детальніше про порядок та умови надання субвенції на підключення сіл до інтернету — у Постанові КМУ № 453 від 28 квітня 2021 р. 

«Нагадую головну умову участі у проєкті: відсутність у селі оптичних мереж. Підключення тільки таких населених пунктів профінансує держава. І закликаю голів громад поставитися до цього кроку відповідально, адже недостовірна інформація може стати причиною відмови у фінансуванні», - зазначає керівник експертної групи з розвитку фіксованого інтернету Мінцифри Андрій Набок.

Успіх громади під час відбору залежатиме від правильності заповнення заявки. Тож Мінцифри розробила покрокову відеоінструкцію, яка допоможе головам громад ефективно скористатися можливостями проєкту.

Залишити заявку можна на «Дії». Після заповнення форми голові громади залишиться лише внести свої контактні дані та підписати заявку за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Додаткову інформацію можна також дізнатися на сайті проєкту «Інтернет-субвенція», а стежити за реалізацією проєкту - на публічному онлайн-дашборді.

Наразі до Мінцифри надійшли заявки з понад 360 громад, які охоплюють більш як 2 тис. сіл.