Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На об’їзній дорозі на 26,5 км влаштували перший шар асфальтобетонного покриття

На об’їзній дорозі на 26,5 км влаштували перший шар асфальтобетонного покриття

У межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» на об’їзній дорозі навколо Харкова, починаючи з березня, відфрезеровано 45,4 км старого зношеного покриття.

У Службі автомобільних доріг у Харківській області повідомили, що загалом ремонтні роботи тривають на 58 км за маршрутом «Пісочин-П'ятихатки-Рогань-Безлюдівка».

Також дорожники зазначили, що готовий на 11,9 км другий вирівнювальний шар з використанням георешітки в асфальтобетоні.

Крім цього, для ув’язки дорожнього покриття між шарами асфальтобетону влаштовують композитну арматуру.

Нагадуємо, що об’їзна дорога навколо Харкова складається з відрізків 5 державних доріг загальною протяжністю 82 км:

М-03 «Київ-Харків-Довжанський»;

М-18 «Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта»;

Р-78 «Харків-Зміїв-Балаклія-Гороховатка»;

2 під’їзди до аеропорту «Харків» з боку Довжанського та Києва.

«Географічно ділянки ремонту охоплюють північно-західну, північну, північно-східну та південно-східні частини окружної дороги. Ремонт частини, що залишилася, – перспектива майбутніх років», – уточнили в Службі автомобільних доріг.

Наразі на ділянці дороги М-03 «Київ-Харків-Довжанський», яка входить до складу об’їзної, підрядники влаштовують вирівнювальний шар з дрібнозернистої асфальтобетонної суміші на ділянці км 513 – км 514. На км 491 влаштовують бортовий камінь, а також на км 486 роблять вирівнювальний шар на з’їздах.

Зокрема, на відрізку М-03-03 «Під′їзд до аеропорту "Харків"» готують вирівнювальний шар між Роганським житловим масивом та «Філіп Морісом». Підрядники встановлюють бортовий камінь у межах Роганського житломасиву та займаються фрезеруванням з’їздів на всій протяжності ділянки.

Дорожники паралельно працюють на додаткових перехідно-швидкісних смугах, видаляють чагарники, встановлюють борти, демонтують старе бар’єрне огородження.