Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні створять «25 спортивних магнітів» для олімпійських видів спорту

В Україні створять «25 спортивних магнітів» для олімпійських видів спорту

Про це розповів заступник глави Офісу Президента, координатор Президентської програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

У кожній області України до 2024 року з'явиться багатофункціональний спортивний об'єкт, де можна буде проводити всеукраїнські та міжнародні змагання з не менш ніж п'яти олімпійських видів спорту.

Частина об'єктів уже здана. Їх будівництво - це окремий проєкт, що отримав назву «25 спортивних магнітів» і ініційований Президентом Володимиром Зеленським.

«Усе це більше, ніж просто інфраструктура. У стінах, які будуються зараз і будуть побудовані ще, зароджується прагнення перемог. Наше завдання - щоб перемог у нашої країни було якомога більше», - заявив Кирило Тимошенко.

Він зазначив, що при відборі об'єктів на стадії проєкту акцент робився на те, щоб «спортивні магніти» були багатофункціональними, і люди могли займатися різними видами спорту.

«Кожен магніт повинен відповідати міжнародним стандартам. Крім того, на кожному з об'єктів повинні бути створені умови для проведення навчально-тренувальних зборів національних збірних команд з не менш ніж п'яти олімпійських видів спорту», - повідомив заступник глави ОП.

Винятком є ​​водна арена міжнародного класу, яку будують у Тернополі. Вперше в Україні з'явиться подібний спортивний об'єкт.

«Тернопільський Центр греблі і водних видів спорту зможе приймати чемпіонати Європи та світу. До того ж наші спортсмени беруть багато медалей у цьому виді спорту, вони заслуговують на сучасну базу. Нагадаю, українець Юрій Чебан два рази завоював медалі на Олімпіаді», - заявив Кирило Тимошенко.

За його словами, 10 об'єктів зі списку «25 спортивних магнітів» вдалося завершити впродовж 2020 року.

«Особлива гордість - сучасний спорткомплекс «Олімпійські резерви» у Дніпрі, який відкрив свої двері в листопаді минулого року. Це простора крита 6-поверхова арена, побудована «з нуля» для олімпійських видів спорту», - сказав заступник глави ОП.

Нагадаємо, Кирило Тимошенко повідомив, що цього року в межах Програми Володимира Зеленського «Велике будівництво» стартував проєкт «Велика реставрація»: за три роки планують відновити і реставрувати 150 об'єктів культурної спадщини.