Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові обговорили можливості жінок у підприємництві в галузі легкої промисловості

У Харкові обговорили можливості жінок у підприємництві в галузі легкої промисловості

18 травня пройшов круглий стіл «Розширення можливостей жінок у працевлаштуванні та підприємництві в галузі легкої промисловості».

Участь у заході взяв директор  Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Петро Лашин.

Круглий стіл проведено у межах проєкту «Підтримка економічного розвитку жінок та внутрішньо переміщених осіб в Україні» (SEW Ukraine), що впроваджується у партнерстві з БО «Всеукраїнський благодійний фонд «Горєніє» та за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

Мета проєкту – працевлаштування та успішний розвиток 2200 жінок, що належать до вразливих категорій населення та проживають у Київській, Харківській та Дніпропетровській областях. До реалізації проєкту залучено Українську асоціацію підприємств легкої промисловості, яка надасть підтримку у працевлаштуванні жінок на підприємствах легкої промисловості. Крім того, проєкт передбачає професійно-технічну підготовку та допомогу в розбудові бізнесу в секторі легкої промисловості.

У ході круглого столу Петро Лашин розповів про підтримку розвитку підприємництва в галузі легкої промисловості органами влади в Харківській області.

Про досвід та перспективи діяльності ХОЦЗ щодо розширення можливості працевлаштування в секторі легкої промисловості жінок, які належать до вразливих груп, учасникам заходу розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко. 

Також учасники круглого столу обговорили питання підвищення конкурентоздатності, інноваційної та екологічної сталості малих та середніх підприємств у секторі легкої промисловості та необхідність формування гендерно-чутливого підходу до ділового співробітництва між жінками, які залучені до сектору легкої промисловості, та всіма зацікавленими сторонами тощо.