Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мінсоцполітики запрошує роботодавців пройти опитування в межах ініціативи «Працюй ВІЛЬНО»

Мінсоцполітики запрошує роботодавців пройти опитування в межах ініціативи «Працюй ВІЛЬНО»

Міністерство починає діалог з бізнесом щодо працевлаштування людей з інвалідністю у межах Нацстратегії безбар’єрності.

Міністерство соціальної політики України спільно з проєктом Ради Європи «Розвиток соціальних прав людини як ключовий чинник сталої демократії в Україні» (Social Rights UA, Офіс Ради Європи в Україні - Київ) та Громадською організацією «Громадський рух «Соціальна єдність» у межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні ініціює початок діалогу з бізнесом щодо бар’єрів і можливостей у створенні сприятливих умов для працевлаштування людей з інвалідністю.

До участі в опитуванні, що проходить з 17 по 27 травня, запрошують соціально небайдужих підприємців та організації громадян, які мають бачення реалізації практик щодо інклюзивного та безбар’єрного доступу до працевлаштування людей з інвалідністю.

Зараз в Україні налічується близько 2,8 млн людей з інвалідністю, більшість з яких мають серйозні проблеми з отриманням якісної освіти, подальшим працевлаштуванням та повноцінною соціальною інтеграцією.

У межах ініціативи «Працюй ВІЛЬНО» Міністерство соціальної політики України розробляє низку заходів щодо запровадження комплексу мотиваційних заходів для роботодавців, які працевлаштовують осіб з інвалідністю, а також створення комунікаційного майданчика для підприємців і їх потенційних співробітників серед людей з особливими потребами. Робота такого майданчика, зокрема, передбачатиме навчання або підвищення кваліфікації кандидатів на працевлаштування під потреби конкретних роботодавців, а також навчання представників роботодавців та бізнес-асоціацій особливостям організації праці людей з інвалідністю для забезпечення максимальної ефективності виконання ними трудових обов’язків.

«Нам дуже важливо почути запити роботодавців щодо цієї категорії працівників. З цією метою розроблена анкета, яка допоможе визначити принципи стимулювання, мотивації та налагодження партнерства між бізнесом, владою та громадськими організаціями в політиці працевлаштування осіб з інвалідністю, - зазначають у міністерстві. - Спільними зусиллями ми зробимо вагомий внесок до побудови справедливої, соціально відповідальної держави, що забезпечує своїм громадянам рівні можливості для життя та розвитку».

Анкета 

Останній день опитування - 27 травня 2021 року включно.