Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На об`їзній заасфальтували 24 км дорожнього покриття у вирівнювальному шарі

На об`їзній заасфальтували 24 км дорожнього покриття у вирівнювальному шарі

У межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» на об’їзній дорозі навколо Харкова, починаючи з березня, відфрезеровано 39 км старого шару покриття.

Як повідомили у Службі автомобільних доріг у Харківській області, ремонт об’їзної дороги проводиться цілодобово.

«Потужна спецтехніка працює майже цілодобово, усе для того, аби якнайшвидше надати безпечний та комфортний проїзд. Станом на 17 травня на об’їзній дорозі навколо Харкова влаштовано 24 км першого вирівнювального шару з дрібнозернистої асфальтобетонної суміші та 9,4 км - у другому вирівнювальному шарі з використанням георешітки в асфальтобетоні. Зокрема, на ділянці М-03 «Київ-Харків-Довжаньский» від смт Пісочин до Роганського житлового масиву 19 км - у першому шарі та 5,4 км - у другому. На ділянці М-03-03 «Під′їзд до аеропорту «Харків» від Роганського житлового масиву до смт Безлюдівка 5 км - у першому та 4 км - у другому», – уточнили в Службі автомобільних доріг.

Крім цього, для ув’язки дорожнього покриття між шарами асфальтобетону дорожники влаштовують композитну арматуру, вже влаштовано 1,5 тис. кв.м.

Відфрезеровано 39 км старого покриття: М-03 від смт Пісочин до Роганського житлового масиву - 26 км, М-03-03 від Роганського житлового масиву до смт Безлюдівка - 13 км.

У місцях проведення робіт рух автотранспорту організовано однією половиною проїзної частини у реверсному режимі.

«Звертаємося до водіїв з проханням бути пильними та максимально уважними в місцях проведення ремонтних робіт, бо при фрезеруванні старого покриття або при влаштуванні нових шарів асфальтобетону будуть виникати тимчасові технологічні стики», - зазначають дорожники.

Об’їзна дорога навколо м. Харкова складається з відрізків 5-х доріг загальною протяжністю 82 км. Загалом у межах Програми Президента «Велике будівництво» на 58 кілометрах об’їзної дороги за маршрутом Пісочин-П'ятихатки-Рогань-Безлюдівка повністю оновлять покриття, встановлять нові знаки, з'явиться нова розмітка і узбіччя. Вартість проєкту – 1,8 млрд гривень, термін виконання – 2 роки.