Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська обласна інфекційна лікарня отримала гуманітарний вантаж із США

Харківська обласна інфекційна лікарня отримала гуманітарний вантаж із США

Засоби для лікування COVID-19 у людей з тяжким перебігом хвороби отримано за сприяння Посольства України в США від Міжнародної благодійної організації The Fishermen International Aid and Relief Nonprofit.

11 травня заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк зустрівся з директором благодійної організації Алексом Говеном. Він передав гостю області вітання від голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук та подякував за допомогу регіону. Разом вони обговорили можливості подальшого співробітництва у межах потреб Харківської області.

«Ми також налагодили відношення з 5-ю дитячою лікарнею і дізналися, що на Харківщині є чимало дитячих будинків. Тож вирішили і надалі допомагати. І не тільки дітям, але і всім, хто цього потребує. Ми зрозуміли, що дуже важливо надихати інших і допомагати людям», - розповів Алекс Говен.

У зустрічі також взяли участь головний лікар обласної інфекційної лікарні Павло Нартов і народний депутат України Євген Пивоваров, який подякував американцю за щире ставлення до проблем людей усього світу.

«Це велика честь, що ми сьогодні разом з Вами. Людина, яка живе у Сполучених Штатах і думає про допомогу жителям міста Харкова, - це важливий приклад, як одна людина може бути корисною для багатьох інших. Це важливий приклад у боротьбі з нашими проблемами», - зазначив Євген Пивоваров.

Перелік всього необхідного для медичного закладу організація попередньо узгоджувала з лікарнею.

«Дуже дякую цим небайдужим людям за отриману допомогу, яка надійшла до нашого лікувального закладу. Допомога адресна, для людей з тяжким перебігом коронавірусу. Ми отримали засоби індивідуального захисту, мішки АМБУ для людей з дихальною недостатністю. Крім того, витратні матеріали для реанімаційного відділення. Все це дуже потрібно нашому лікувальному закладу», - відзначив головний лікар обласної інфекційної лікарні Павло Нартов.