Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звернення голови Харківської ОДА Айни Тимчук до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Звернення голови Харківської ОДА Айни Тимчук до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дорогі жителі Харківщини! Сьогодні, 9 травня, ми відзначаємо День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Цей довгоочікуваний день став визначною датою для сотень народів світу. Безумовно, завершення війни – це свято і велика радість, але ця радість - з дуже гірким присмаком. Адже за перемогу над нацизмом заплачено дорогу ціну - життя мільйонів людей.

Тож ця дата - не привід для гучних святкувань, а нагода разом згадати всіх, кому ми завдячуємо можливістю жити у демократичному світі. Світі, який засуджує ідеї нацизму, шовінізму, расизму. Світі, де панують цінності рівності та свободи.

Друга світова війна охопила ледь не всю планету. У цій війні всі країни-союзники боролися з нацизмом пліч-о-пліч. Утім для українців, які зазнали непоправних втрат у цій війні та зробили вагомий внесок у перемогу, вона стала визначальним етапом історії. Наші воїни не лише визволили свою землю, яка фактично цілком перетворилася на поле битви, - а й брали участь у визволенні багатьох країн світу. Українці воювали в складі різних військ - в антигітлерівській коаліції, партизанському русі, підпіллі багатьох європейських країн.

І сьогодні ми з безмежною вдячністю низько вклоняємося героям, які подолали ворога. Вклоняємося перед ветеранами, перед дітьми війни, перед усіма, хто пережив страшні роки Другої світової війни.

Дорогі ветерани!

Я дуже ціную те, що сьогодні поруч із нами є учасники та свідки подій тієї війни, справжні герої, чия мужність та відданість завжди будуть прикладом для прийдешніх поколінь.

Прийміть мої сердечні вітання з Днем перемоги.

Дякую вам за ваш героїзм, за ваш видатний подвиг! За нашу свободу та мирне небо.

Щиро бажаю вам здоров'я та довголіття, вашим рідним і близьким - добробуту і родинного затишку.

Сьогодні ми дякуємо всім, хто воював – і воює за Україну.

На жаль, зараз, як і 80 років тому, наша країна змушена захищати себе від агресора. Сьогодні нащадки героїв Другої світової війни на сході держави відстоюють нашу територіальну цілісність та незалежність. Іноді – ціною власного життя. Ця боротьба триває вже сім років.

Зичу ветеранам та учасникам бойових дій на Сході України здоров’я, сил та міцного духу.

Упевнена, що і в цій війні ми здобудемо перемогу, адже захищаємо рідну землю, відстоюємо свою свободу.

Історія вчить нас тому, що українці непереможні, коли об’єднуються задля захисту найдорожчого.

Пам’ятаємо. Перемагаємо.

З Днем перемоги!

Теги