Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ОДА обговорили питання протидії поширенню COVID-19

В ОДА обговорили питання протидії поширенню COVID-19

Засідання робочої групи пройшло 7 травня під керівництвом заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Черняка.

Участь у заході взяли представники профільних департаментів обласної адміністрації та міської ради, керівники відповідних вишів, лікарі.

Метою засідання стало напрацювання пропозицій щодо вирішення актуальних питань протидії поширенню COVID-19 та проведення кампанії з вакцинації на території Харківщини.

«Ми вже перейшли у «жовту» зону карантинних обмежень. Хоч ситуація із захворюваністю наразі стабілізувалась, виклики залишаються. Ми маємо про це пам’ятати та всіма силами контролювати ситуацію з COVID-19 на Харківщині», - зазначив Михайло Черняк.

Серед питань, які порушувались на засіданні, - удосконалення роботи первинної ланки медицини.

Як зазначив під час зустрічі головний лікар обласної клінічної лікарні Павло Нартов, кількість госпіталізованих останні кілька днів зменшилась, а якість роботи первинної ланки медицини дійсно покращилась. Проте, за його словами, є випадки, коли пацієнтів госпіталізують з тяжким перебігом хвороби.

Також під час наради обговорили питання грошового забезпечення лікарень.

Як повідомила директорка Північного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров'я України Вікторія Мілютіна, кошти за ковідні пакети в повному обсязі отримають усі лікарні вже наступного тижня.