Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Український інститут національної пам’яті продовжує акцію «Родинні історії війни»

Український інститут національної пам’яті продовжує акцію «Родинні історії війни»

Її започаткували у 2020 році до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом.

Минулого року на акцію відгукнулися десятки людей, і близько 100  родинних історій було викладено у соцмережі.

«Цього року також закликаємо ділитися родинними історіями, пов’язаними з Другою світовою війною. Публікуйте свої розповіді у соцмережах під хештегом #РодинніІсторіїВійни, додайте фотографію героя розповіді і, за можливістю, на один з нижніх кутів світлини накладіть зображення маку пам’яті», - розповідають організатори акції.

Завантажити мак можна тут.

Розповіді можуть бути різні за форматом, подачею матеріалу – від стислих біографічних довідок  до розлогих матеріалів, в основі яких - родинні перекази та/або спогади очевидців Другої світової війни.

«Частину історій, які ми отримали минулого року, цими днями публікуватимемо на фейсбук-сторінці Інституту. Також відстежуватимемо цьогорічні історії й найзворушливіші з них теж поширюватимемо. Ваші родинні оповіді та перекази також можуть стати частиною масштабної кампанії олюднення історії Другої світової війни», - закликають у Інституті національної пам’яті. 

Загальнодержавна інформаційна кампанія До Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом традиційно проходить під гаслом «Пам’ятаємо. Перемагаємо». Інформаційні матеріали можна переглянути тут.

Також додавайте тематичну рамку до світлини свого профілю та обкладинку.

#РодинніІсторіїВійни #ПамятаємоПеремагаємо #НіколиЗнову