Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області продовжуються онлайн-аукціони з приватизації об’єктів

В області продовжуються онлайн-аукціони з приватизації об’єктів

Така можливість передбачена завдяки спеціальному ресурсу Фонду державного майна України.

Нагадаємо, що відповідно до закону, до об’єктів малої приватизації належать ті, вартість активів яких згідно з даними фінансової звітності за останній звітний рік є меншою за 250 млн грн. Якщо вартість вища – це об’єкти великої приватизації, продаж яких здійснюється із залученням радників, котрі готують об’єкт на приватизацію та шукають потенційних інвесторів для проведення аукціону. В аукціонах може взяти участь будь-який громадянин.

Перелік доступних для приватизації об’єктів можна переглянути за посиланням.

«Приватизуються виключно непрофільні для держави активи. Стратегічні активи, об’єкти безпекової та соціальної інфраструктури на приватизацію не передаються», – зазначають у Фонді державного майна України.

Приватизація відбувається виключно на прозорих аукціонах, з публікацією всієї інформації про активи за принципом «всі знають все», де єдиний критерій перемоги на аукціонах – це найвища ціна за об’єкт на відкритих торгах.

У Фонді державного майна України зазначають, що окрім надходжень від приватизації не менш важливими є інвестиції. Одним з таких успішних прикладів є приватизація ПАТ «Науково-виробниче підприємство "Система"» у Харкові.

Раніше харківський завод на базі Виробничого об’єднання «Комунар» виробляв щомісяця понад 3 тисяч телевізорів «Берізка» і «Оскар», а нині там створено центр виробництва зарядного обладнання і станцій для електрокарів компанії «AutoEnterprise». Зараз ці товари вже продаються за кордон. Загальна сума інвестицій перевищила 250 млн грн.