Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Європейські стандарти лікування відтепер доступні у Куп’янській лікарні

Європейські стандарти лікування відтепер доступні у Куп’янській лікарні

Повна реконструкція приймального відділення та закупівля сучасного медичного обладнання стало можливим завдяки програмі Президента «Велике будівництво».

Ремонт у приймальному відділенні Куп’янського медичного територіального об’єднання розпочався у жовтні минулого року. У ході ремонту відділення розширили з 90 до 1000 квадратних метрів. Провели зовнішні та внутрішні ремонтні роботи. Утеплили фасад, установили пандус та навіс. Усередині лікарні замінили комунікації, сантехніку, зробили нову підлогу, гіпсокартонні стіни, все необхідне оздоблення та інше. Відділення стало доступним для людей з інвалідністю завдяки пандусам та поручням усередині приміщення.

Збільшення площі приміщення дозволило значно розширити і кількість послуг, які надають у лікарні.

«У відділенні, де пацієнти знаходяться першу добу після потрапляння до лікарні, збільшили кількість ліжко-місць до 8. Відтепер у нас є палати для хворих з алкогольним та наркотичним станом з обмеженим перебуванням. Є інфекційний бокс з окремим входом, відповідно туди не будуть потрапляти пацієнти, які самі звертаються за медичною допомогою. Реанімаційна зала, мала операційна. Збільшення площі надало змогу і надати приміщення для медичного персоналу, де він може проводити свій побут на роботі. А найголовніше – відтепер ми маємо діагностичні відділення», - розповідає директор закладу Євген Сімко.

До лікарні у межах програми Президента закупили сучасне діагностичне обладнання: УЗД-апарат, відеогастроскопічне обладнання та комп’ютерний томограф на 32 зрізи.

Тож, якщо раніше послугу комп’ютерного обстеження у лікарні надавала фірма-підрядник, то відтепер пацієнти матимуть можливість пройти діагностику безкоштовно, зазначає директор лікарні.

«Куп’янська лікарня є опорним закладом з надання медичної допомоги. Відтепер нове обладнання дозволяє надавати допомогу на рівні європейських стандартів. При потраплянні пацієнта до лікарні ми можемо одразу ж  зробити йому і УЗД, і ФГС, і томографію, якщо це необхідно», - додає заступник директора Юрій Чепурко.

Наразі у відділенні є можливість збільшити кількість медичного персоналу. Особливо це стосується тих медиків, які працюватимуть тут цілодобово, аби не залучати до роботи у відділенні екстреної допомоги лікарів зі стаціонарних відділень.

Куп’янське територіальне об’єднання обслуговує 130 тисяч людей.